Over Esther Hart

Opleiding

Esther heeft haar studie zang gevolgd en succesvol afgerond aan het conservatorium van Rotterdam als uitvoerend en docerend musicus.

Muziek

Als zangeres heeft Esther een internationale carrière opgebouwd. Zij nam in 2003 deel aan het Eurovisie Songfestival met het nummer “One More Night”. Na afloop ontving zij een award voor “The best artistic performance’. Via haar Engelse platenmaatschappij heeft zij de hele wereld rond gereisd. Het nummer “Don’t be Afraid” kwam op de soundtrack terecht van de Amerikaanse film “Fakin’ da Funk”. In Engeland heeft ze verschillende releases gehad in de Dance-scene, zowel op Vinyl als CD. Met het nummer “Ain’t no Lies” stond zij op nummer acht van de dance-charts. Na deelname aan het songfestival kwam haar solo album “Straight from the Hart” uit. Naast haar solo-optredens toert ze op dit moment ook door het land met haar trio “Play me a memory”. Zij verzorgen huiskamerconcerten waarbij ze muzikale herinneringen spelen voor de gasten. Esther maakt ook deel uit van de band She’s a Rebel, een ode aan al die prachtige beroemde zangeressen die hun leven hebben gewijd aan de popmuziek.

Overig

Esther verleende haar medewerking aan de kinder CD’s “In de Maneschijn” “Superguppie zingt” en ”Trapperdetrap sinterklaas en kerst CD”. Daarnaast heeft Esther veel studio werk verricht, jingles en leaders ingezongen en in koortjes meegezongen voor diverse Disneyfilms. In de kinderserie “de  BiBaBoerderij” verzorgde zij de stemmen van 2 karakters. Op dit moment is ook de leader op TV te horen van de kinderserie “Jokie en Jet”

Als vocal-coach werkte ze mee aan de tv-programma’s “Popstars the Rivals” het “Jr. Songfestival” en “Wie wordt tarzan?”  Daarnaast is ze ook vocal coach geweest van o.a. Marco Borsato, Edwin Evers en Nielson.

Als jurylid was ze te zien bij het Nationale songfestival 2005 en bij het programma “Just the two of us”

Haar eerste theaterervaring deed ze op in theaterseizoen 2005/2006, met de productie “Queen in Concert”. Dit was een samenwerking met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Hierna heeft ze nog  aan 2 tournees meegewerkt met dit orkest. In 2012 “Stars for Planet Earth” en in 2013/2014 “ Honderd jaar Militaire Luchtvaart”. Esther was ook te bewonderen als de goede fee Glinda in de  Joop v.d. Ende musical “The Wiz”

Als zangdocent was zij werkzaam bij de Rockacademie in Tilburg. Op dit moment is zij verbonden aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten, de popacademie in Enschede.

Scroll Up